termeni si conditii

Vanzari, Cumparari

Inchirieri utilaje

noi si second-hand

Utilizator: neautentificat

 

termeni si conditii, infoutilaje, vanzari, cumparari, inchirieri, piese de schimb, service

Sectiuni:

 

 

 Categorii preferate ?

 

 

 

upgrade abonament

 

adaugare banner

 

upgrade abonament

 

 

 

Acasa » Termeni & Conditii

 

 

TERMENI SI CONDITII
data ultimei actualizari: 01.12.2010

 

I. Definirea termenilor:

I.1. In prezentul document, denumit Acord de utilizare, pe scurt “Acord”, se reglementeaza relatiile intre dvs. ca utilizator (denumit in continuare “Utilizator”) si site-ul www.infoutilaje.ro (denumit in continuare “Site”) precum si modul in care vor fi folosite facilitatile site-ului, drepturile si obligatiile pe care le aveti in utilizarea lui.

I.2. (a) “Site-ul” www.infoutilaje.ro este o platforma web on-line pentru mijlocirea relatiilor dintre furnizorii de produse si servicii pe de o parte, si potentialii beneficiari ai acestora, pe de alta parte, pentru aceasta punand la dispozitia tuturor membrilor inregistrati datele de contact ale celorlalti membri, cu acordul acestora, precum si informatii despre produsele si serviciile comercializate.
(b) “Site-ul” nu are nici o implicare in relatiile comerciale care se desfasoara intre membrii sai, inregistrati sau neinregistrati, avand rolul de simplu observator.
(c) “Site-ul” nu este o platforma de comert on-line, de contractare on-line, de licitare sau alt tip de astfel de activitati si nu poate interveni in relatiile comerciale dintre membri. Rolul sau este doar de a aduce la cunostinta utilizatorilor produsele si serviciile membrilor precum si de a da dreptul acestora din urma la diferite modalitati de afisare publicitara.

I.3. Prin “Utilizator” se intelege orice persoana fizica sau juridica, membru inregistrat sau neinregistrat (simplu vizitator) pe “Site” precum si entitatatea/entitatile pe care acesta le reprezinta, conform imputernicirii de fapt sau de drept, care acceseaza “site-ul”. Membrii “Site-ului” pot fi membri neinregistrati (simpli vizitatori care pot accesa doar informatii referitoare la produsele si serviciile expuse fara insa a detine cont pe “Site” si fara a furniza informatii despre identitatea lor) si membri inregistrati care la randul lor pot fi membri de tip gratuit sau membri platititori, in functie de planul tarifar ales.

I.4. Prin “Cont” pe “Site” se intelege acea sectiune a “Site-ului” care contine informatii despre identitatea unui “utilizator”, despre datele de natura fiscala  (facturi, plati), despre produsele si serviciile pe care acesta le expune pe “Site”. Fiecare membru inregistrat primeste in mod automat propriul sau “Cont” pe “Site” iar accesul la contul sau se face pe baza de nume de utilizator si parola.

I.5. Prin “Tip de membru” se intelege acea ierarhie in functie de care fiecare “Cont” beneficiaza de mai multe sau mai putine optiuni disponibile si care corespunde unor planuri tarifare diferite. Ierarhia tipurilor de membri (care se mai poate gasi atat in prezentul document cat si pe intregul “Site” si sub denumirea de “Tip de Cont”) este o informatie la care au acces numai membrii inregistrati.

 

II. Acceptarea termenilor si conditiilor.
II.1. Accesarea sau utilizarea “Site-ului” implica acceptarea de catre “Utilizator” a termenilor si conditiilor precum si a drepturilor si obligatiilor stipulate in prezentul “Acord”. Se vor respecta termenii si conditiile acestui “Acord” pentru accesarea sau utilizarea “Site-ului” si actualizarea, modificarea, completarea sau schimbarea ulterioara adusa acestui “Site”.

II.2. Termenii si conditiile de utilizare ale prezentului “Site” sunt informatii publice la care poate avea acces orice persoana interesata si trebuiesc cunoscute de catre toti utilizatorii “Site-ului”. Necunoasterea conditiilor prezentate in acest “Acord” nu absolva partea incriminata in cazul unui litigiu.

II.3. Modificarile aduse prezentului “Acord” se pot efectua fara instiintarea prealabila a utilizatorilor “Site-ului” si se pot regasi in acesta pagina, care se defineste ca o sectiune distincta a “Site-ului” si care poate fi accesata din orice pagina a “Site-ului”.

 

III. Drepturile si obligatiile “utilizatorilor”.
III.1. Orice “utilizator” are dreptul de a accesa informatiile din “Site” si de a se folosi de acestea in interes propriu atata vreme cat actiunile sale nu lezeaza interesele membrilor “Site-ului” sau tertilor sau nu produc daune, materiale, financiare sau de alta natura.

III.2. Orice membru platitor are dreptul de a primi serviciile pentru care a platit.

III.3. Prin publicarea de informatii pe “Site” orice “utilizator” mandateaza “Site-ul” sa faca aceste informatii publice; totusi, responsabilitatea asupra corectitudinii si implicatiilor ulterioare pe care le poate avea aceasta publicare revine intrutotul “utilizatorului” care le-a postat, “Site-ul” prin natura sa neavand posibilitatea de a verifica oricare dintre aceste informatii.

III.4. Fiecare “Utilizator” se angajeaza si garanteaza sa ofere informatii reale, exacte, actuale si complete pentru a fi afisate de “Site” si sa intretina si sa modifice prompt toate informatiile pentru a ramane reale, exacte, actuale si complete.

III.5. Fiecare “Utilizator” se angajeaza si garanteaza ca a obtinut de la terti toate drepturile de autor necesare, licentele de marca inregistrata, de patent si aprobarile, sau autorizatiile si avizele referitoare la drepturile personale sau de proprietate ale oricaror terti (inclusiv, dar nu numai, drepturile de personalitate si de intimitate) pentru toate materialele si informatiile pe care le expune pe “Site” sau autorizeaza “Site-ul” sa le prezinte.

 

IV. Drepturile si obligatiile “site-ului”.
IV.1. “Site-ul” are dreptul de a primi contravaloarea serviciilor prestate si bunurilor comercializate.

IV.2. “Site-ul”, prin administratorii sai, are dreptul de a retrograda sau chiar de a interzice accesul unui membru, fie el si platitor, daca comportamentul acestuia se dovedeste inadecvat sau in totala discordanta cu termenii si conditiile prezentate in acest document, fara a returna sume totale sau partiale din contravaloarea subscrierii sau a serviciului publicitar solicitat.

IV.3. “Site-ul” are obligatia de a mentine platforma de comunicare www.infoutilaje.ro on-line si accesibila tuturor utilizatorlor de internet atata vreme cat exista cel putin un membru platitor.

IV. 4. “Site-ul” este obligat sa asigure protectia parolei de acces la cont a fiecarui “utilizator” prin stocarea sa in baza de date sub forma criptata.

IV.5. “Site-ul” are obligatia de a realiza un back-up (copie de siguranta) a datelor si informatiilor pe care le detine cu o frecventa de cel putin o data la doua saptamani. In cazul unor pierderi de date cauzate de factori care nu tin de infrastructura si caracteristicile hardware ale “site-ului”, “utilizatorii” inteleg ca datele vor fi restaurate la nivelul ultimului back-up.

 

V. Confidentialitate.
V.1. Orice utilizator al “Site-ului” isi exprima acordul ca anumite informatii despre sine sa fie facute publice, acesta fiind si unul din mecanismele de functionare ale “Site-ului”. Acestea pot fi informatii necesare unui utilizator pentru a identifica alt utilizator sau pentru a comunica cu acesta si nu sunt considerate confidentiale cum ar fi de exemplu: denumirea societate (daca este cazul), persoana de contact, adresa, telefon. In orice caz, acest tip de informatii sunt disponibile spre consultare numai membrilor inregistrati ai “Site-ului” si nu vor fi comunicate de catre “Site” altor entitati, persoane fizice sau juridice.
 
V.2. Exceptie de la clauzele de confidentialitate fac situatiile cand:
(a) “Site-ul” este obligat la solicitarea autoritatilor juridice, militare, de securitate nationala sau in baza unei hotarari judecatoresti sa furnizeze astfel de informatii.
(b) cand serverele pe care sunt gazduite aceste informatii si asupra carora “Site-ul” nu are control, sunt compromise din punct de vedere al securitatii.

V.3. Fiecare “utilizator”este obligat sa isi asigure securizarea infomatiilor referitoare la datele de acces la contul sau (nume de utilizator si parola).

V.4. Adresa de email a oricarui utilizator nu este facuta publica si nici nu este comunicata niciunui alt utilizator al “site-ului” cu exceptia cazurilor cand utilizatorii forteaza acest lucru prin publicarea acesteia in campurile publice (de ex. denumire firma, descriere firma, titlu produs, descriere produs, etc.)

 

VI. Servicii gratuite.
VI.1. Serviciile de acest tip se adreseaza “utilizatorilor” neinregistrati ai “Site-ului”, acordandu-le acestora dreptul de a vizualiza produsele si serviciile expuse de ceilalti membri; pentru a afla datele de contact ale celorlalti membri sau pentru a le putea trimite mesaje acesti “utilizatori” trebuiesc sa se inregistreze. Inregistrarea este gratuita si presupune furnizarea unui nume de utilizator, adrese de email si parole de acces la cont.

VI.2. Deasemeni, se adreseaza si “utilizatorilor” inregistrati care au ale ca plan tarifar tipul de cont “Gratuit” sau “Basic”.

VI.3. In timp ce pentru tipul de membru “Gratuit” nu exista nici o obligatie din partea “utilizatorului”, pentru tipul de membru “Basic” este necesara specificarea si mentinerea unui link (legatura) catre “Site”; neindeplinirea acestei conditii presupune retrogradarea tipului de membru la “Gratuit” si stergerea informatiilor (produse, anunturi, etc) in exces pana la limita admisibila tipului de cont “Gratuit”.

 

VII. Servicii cu plata.
VII.1. Aceste servicii sunt optionale si presupun grile diferite de tarifare in functie de tipul de cont pe care “utilizatorul” doreste sa il detina.

 

VII.2. Accesul la aceste servicii se face de catre “utilizator” numai dupa confirmarea platii contravalorii facturii proforma emise. Facturile fiscale se emit numai dupa confirmarea incasarii contravalorii facturilor profoma aferente.
Orice “utilizator” are acces la informatiile privind facturile sale proforma si fiscale, achitate sau neachitate, accesand “contul” sau de pe “Site”

VII.3. “Utilizatorul” poate solicita oricand retrogradarea tipului sau de cont la status-ul avut anterior insa nu are dreptul de a cere rambursarea sumelor achitate.

VII.4. Singura relatie comerciala intre “Site” si membrii sai inregistrati care beneficiaza de servicii platite este aceea de plata din partea “utilizatorului” a contravalorii “Tipului de membru” dorit sau de plata a contravalorii banner-ului de reclama daca a solicitat acest lucru.

 

VIII. Garantii.
VIII.1. “Site-ul” nu poate acorda garantii utilizatorilor sai mai mult decat primeste ca garantie de la furnizorii sai de gazduire web. Astfel de garantii se refera la uptime sau securitate.

VIII.2. “Site-ul” nu garanteaza nici unui utilizator, membru inregistrat sau neinregistrat un anumit numar minim de clienti, comenzi, etc. precum si o anumita pozitie in clasamentul Google la cautari pentru diferite cuvinte cheie care au legatura cu produsele, serviciile sau domeniul sau de activitate.

VIII.3. “Site-ul” nu detine controlul si nu raspunde pentru calitatea, siguranta, legalitatea sau disponibilitatea produselor sau serviciilor oferite spre vanzare pe “Site” sau de capacitatea furnizorilor de a incheia vanzarea sau a cumparatorilor de a achizitiona.

VIII.4. “Utilizatorii” sunt avertizati asupra riscurilor de a tranzactiona cu persoane rau intentionate. “Site-ul” foloseste tehnici clasice de verificare a exactitatii informatiilor pe care ni le furnizeaza utilizatorii nostri cand se inregistreaza pe “Site” dar deoarece verificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, “Site-ul” nu poate si nu confirma identitatea fiecarui utilizator (inclusiv membrilor platitori). “Site-ul” va recomanda sa folositi diversele instrumente disponibile precum si ratiunea pentru a evalua persoana cu care tranzactionati.

 

IX. Raspundere.
IX.1. “Utilizatorii” sunt unici responsabili pentru toti termenii si conditiile tranzactiilor facute folosind “Site-ul”, inclusiv, dar nu numai, pentru termenii de plata, ramburs, garantii, expediere, asigurare, taxe, comisioane, titluri, licente, amenzi, permise, manipulare, transport si depozitare.

IX.2. In cazul in care un “Utilizator” are o disputa cu alta parte a unei tranzactii, respectivul “Utilizator” exonereaza “Site-ul” (si agentii, afiliatii, directorii si angajatii nostri) de orice reclamatii, cereri, procese, proceduri, costuri, cheltuieli si daune (inclusiv, dar nu numai, de daunele efective, speciale, incidentale sau de consecinta) ce rezulta din respectiva tranzactie.

IX.3. Caracteristicile si serviciile de pe “Site-ul” sunt furnizate « ca atare » si « in limita disponibilitatii », iar “Site-ul” afirma expres ca nu ofera garantii, explicite sau implicite, inclusiv dar nu numai, garantii de functionare, calitate, durabilitate, performanta, acuratete, incredere, mercantilitate sau potrivire pentru un anume scop. Orice astfel de garantii, angajamente, conditii, intreprinderi si termeni se exclud.

IX.4. “Site-ul” nu ofera angajamente sau garantii privind valabilitatea, acuratetea, corectitudinea, calitatea, stabilitatea, integritatea sau actualitatea informatiilor furnizate pe sau prin “site”. “Site-ul” nu garanteaza ca fabricarea, importul, distributia, oferta, expunerea, cumpararea, vanzarea si/sau utilizarea produselor sau serviciilor oferite sau prezentate pe site nu incalca drepturile tertilor; de asemenea “Site-ul” nu garanteaza in nici un fel pentru nici un produs sau serviciu oferit sau prezentat pe “Site”.

 

X. Drepturile de proprietate intelectuala.
X.1. www.infoutilaje.ro este unic proprietar sau autorizat legal al tuturor drepturilor la “Site” si la continutul acestuia. “Site-ul” si continutul www.infoutilaje.ro includ secrete comerciale si drepturi de proprietate intelectuala protejate de legile nationale si internationale ale dreptului de autor si ale altor drepturi. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala, asupra “Site-ului” si a continutului www.infoutilaje.ro vor ramane in posesia companiei care administreaza www.infoutilaje.ro, a afiliatilor sai sau a reprezentantilor autorizati. Toate drepturile nemodificate de acest “Acord” sau de www.infoutilaje.ro sunt rezervate.

X.2. « www.infoutilaje.ro », siglele si logo-urile aferente sunt marci inregistrate sau marci de servicii ale companiei care administreaza www.infoutilaje.ro sub diferite jurisdictii si sunt protejate de legile dreptului de autor, marca inregistrata si alte drepturi de proprietate.

 

XI. Comunicare.
XI.1. Comunicarea intre “utilizatori” si “Site” se face vizitand pagina dedicata acestui scop, ce poate fi accesata din oricare alta pagina a “site-ului” si care poate fi usor identificata sub denumirea “Contact”

XI.2. Utilizatorii “site-ului” accepta o data cu inregistrarea pe “Site” sa primeasca email-uri de informare despre activitatea “site-ului”, despre noutati sau alte stiri pe care administratorii “site-ului” le considera relevante. Frecventa acestor email-uri nu va fi mai mare de 2 mesaje/luna si va exista posibilitatea de a se renunta la primirea lor. Cunoscand acestea “utilizatorii” nu vor si nu pot acuza “Site-ul” de procedeul cunoscut sub numele de spam.

 

 

 

 

P U B L I C I T A T E :